
İstanbul İhracatçı Birlikleri (İBB) Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren 6 birlik içinde 2010 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalara ödülleri, Cemile Sultan Korusu'nda düzenlenen törenle verildi. Törene, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da katıldı.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 500 milyar Dolar ihracat hedefine ulaşabilmek için yeni dönemde Türkiye'nin katma değerli ihracata ihtiyacı olacağını kaydetti. İhracatçıların önemini anlatan Büyükekşi, "Türkiye'nin üretim gücü olan ihracatçılar başarıları sayesinde yeni istihdam üretiyorlar. Ülkenin geleceğine büyük katkıda bulunuyorlar. Ülkenin, geçmişin kazanımları üzerine yeni program ve atılıma hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 25 Haziran'da yapılan genel kurulda, bundan sonra ihracatçıların önlerine çıkacak tüm engellerde Meclis'te destek vereceklerini söyledikler, Bu son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.
"CARİ AÇIKLA İHRACATÇILAR MÜCADELE EDECEK"
Türkiye'deki cari açıkla mücadele edecek olanın ihracatçılar olduğuna dikkati çeken Büyükekşi, şunları söyledi: "Sizler üreteceksiniz, ihraç edeceksiniz ve istihdam sağlayacaksınız. Türkiye'nin son günlerde kronik sorunu olan cari açıkla en iyi mücadele edecek olan yine biz ihracatçılarız. Yeni dönemde Türkiye'nin katma değerli ihracata ihtiyacı olacak. Çünkü Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'te 500 milyar Dolar ihracat hedefimiz var. Bunu gerçekleştirebilmek için katma değeri yüksek ihracat ürünlerine ihtiyaç duyacağız. Özellikle kendimizi aşmaya, koşmaya değil zıplamaya, yeni atılım yapmaya, motivasyona ihtiyacımız var. " Hemen hemen tüm sektörlerde çift rakamlı ihracat artışı olduğunu ifade eden Büyükekşi, ödül töreninin, ihracatçılara çok büyük moral ve motivasyon kaynağı olacağını da dile getirdi.
İbb Koordinatör Başkanı, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tuncay Sagun ise, İbb sektörlerinin 2010'u başarılı bir şekilde tamamladığını, 2011'in hem ülke hem de birlik ihracatları açısından son derece başarılı gittiğini belirtti. Törende, ihracatçılara yaptıkları yayınlarla destek olan Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Editörü Gazeteci Sadi Özdemir ile Kanal A İstanbul Temsilcisi Bedrettin Uğur da ödül verildi.
"BAŞARILI İHRACATÇILARA ÖDÜL TAKDİM EDİLDİ"
Törende, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği, Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliğinden en çok ihracat gerçekleştiren 10'ar firmaya ödülleri takdim edildi.
İstanbul DHA
7 İlde Düzenlenen Operasyonda 120 Ton
NİHAYET BAŞLADI