Yazıma bir kıssadan hisseyle başlamak istiyorum.
Nemrut, Hz. İbrahim Aleyhisselâm’ı yakmak için yaktırdığı ateşe, bir karınca ağzıyla su taşırken diğer bir karınca görür ve sorar:
“Böyle koştura, koştura nereye gidiyorsun?” Ağzında bir damla su taşıyan karınca demiş ki:
“Duydum ki Nemrut, Hz. İbrahim’i yakmak için büyük bir ateş tutuşturmuş.
İşte o ateşi söndürmek için koşuyorum.” Tabii bu cevabı işiten diğer karınca acı acı gülmüş ve arkadaşına:
“Yahu o cehennemi andıran ateşe karşı senin bir damla suyun ne yapabilir ki?” deyince, su taşıyan karınca:
“Olsun! Hiç olmazsa tarafım belli olsun!” demiş.
Şimdi gelelim yazımızın içeriğine.
Öyle gözüküyor ki yakında anayasa değişikliği için referandum yapılacak. Referandum da EVET mi HAYIR mı diyeceğiz?
Herkes kendi kararını kendisi verecek ama bir kez daha düşünmek faydalı olacaktır.
Bir kere referandum da getirilen değişikliklerin mevcut anayasadan daha demokratik olduğunda herkes hemfikir ( itiraz edenler de dahil ). Eksiklikler yok mu? Var tabi ama az da olsa olması hiç olamamasından iyidir.
Bizim yapmamız gereken eski anayasayla mı devam edeceğiz yoksa tamamen yenilenmemiş olsa da anayasamızı mevcut durumdan daha iyi bir seviyeye getirecek değişikliklere evet mi diyeceğiz ona karar vermek?
Burada hayır diyenler statükoyu desteklemiş ve değişime karşı çıkmış olacaklar.
Cumhuriyetin kuruluşundan beri devam eden demokrasi yolculuğumuzda önemli bir mihenk taşı olacak bu değişiklikler belki hayatımızı direk etkilemeyecek ancak dolaylı etkilerini zaman içinde yol-su-iş-hastane-okul olarak alacağız.
Şimdi kimlerinin nasıl yani dediklerini duyar gibiyim.
Şöyle ki.
1996 da Refah-Yol hükümetinden sonra başa gelen güvenoyu alamamış hükümet ve devamında 2001 krizine kadar olan dönem demokrasinin sekteye uğradığı bir alan olarak görülüyor ve bu aralıkta ülkemizin resmen içi boşaltılmıştır. 26 Banka batırılmış ve faizleri ile birlikte 90 MİLYAR $ civarı para bu millete ödetilmiş ve ödetilmektedir. Peki batan banka sahiplerinden kaç tanesi içeride?
Unutmayın ki bir yerde bir patırtı varsa orada güç kavgası vardır. Yani güç el değiştirecektir. 1996 – 2001 arasında güç olarak parayı el değiştirttiler.
Şu an ki patırtıyı da ellerinden güçleri gidecek olanlar kopartıyor.
Karınca misali; bizim de elimizdeki tek güç demokrasidir. O nedenle demokratikleşme yolundaki her adıma destek olup demokrasiden taraf olmalıyız.
93516 defa okundu...







